skip to Main Content
نوشتن برای پادکستزمان تقریبی مطالعه: ۲ دقیقه

نوشتن برای پادکستزمان تقریبی مطالعه: ۲ دقیقه

کارگاه دوم چگونه پادکست بسازیم

کارگاه اول چگونه پادکست بسازیم، شهریور ۹۷ با میزبانی فیدیبو و اجرای علی بندری برگزار شد. اون موقع فکرش رو هم نمی‌کردیم که چند تا از حاضرین در سالن چند ماه بعد پادکست‌های خوب فارسی بسازن. نتیجه‌ی خوب اون کارگاه، ما رو ترغیب کرد که فروردین ۹۹ باز هم با همراهی فیدیبو، کارگاه دوم رو این بار به صورت آنلاین و متمرکز روی موضوع “نوشتن برای پادکست” اجرا کنیم. در کارگاه اول یه کم کلی‌تر در مورد دنیای پادکست و وضعیت پادکست فارسی حرف زده بودیم، این بار به طور مشخص به نوشتن برای پادکست پرداختیم و به چند تا سوال کلیدی پاسخ دادیم:

  • چگونه شنونده‌های پادکستم رو زیاد کنم؟
  • چگونه شنونده‌های پادکستم رو خوشحال کنم؟

مثل قبل ویدیوی کارگاه رو همین جا هم گذاشتیم برای کسانی که نتونستن در کارگاه شرکت کنن، خیلی از شرکت‌کنندگان هم که همه‌شون پادکستر بودن و حداقل یک اپیزود تا فروردین ۹۹ منتشر کرده بودن چیزی رو که از کارگاه دوم چگونه پادکست بسازیم گرفتن جاهای مختلفی نوشتن و کمک کردن که آدم‌های بیشتری به اون محتوا دسترسی داشته باشن. دست‌شون هم درد نکنه و اگر می‌خواید پست‌هاشون رو ببینید بهترین راه اینه که گوگل کنید: نوشتن برای پادکست.

ویدیوی کارگاه دوم پایین همین پست هست و در کانال یوتیوب چنل‌بی هم گذاشتیم. از این دست مطالب که در مورد ساختن پادکست هستن، هر چند وقت یه بار پست‌های به درد بخوری در وبسایت چنل‌بی داریم که همه رو می‌تونید در صفحه‌ی چگونه پادکست بسازیم پیدا کنید: از ضبط صدا گرفته تا آمار گرفتن و اسپانسری پادکست و امثال این‌ها.

اگر تولیدمحتوای متنی – فارغ از تولید پادکست – واسه‌تون جذابه یا حتی همین الان مشغولش هستید پیشنهاد می‌کنیم ویدیوی کارگاه دوم رو ببینید.

عکس بالا، پشت صحنه‌ی کارگاه آنلاین نوشتن برای پادکست با حضور موثر میز اتو رو نشون می‌ده.

 

 

42 نظر
  1. سلام
    ممنون از سایت و پادکست های خوبتون ویدئو دوم آموزش پادکست رو میتونید قابل دانلود کنید فک کنم این فایل آپلود که تو سایت گذاشتید مشکل داره
    ممنون

      1. اولین باره که میخواستم تولید داشته باشم. در سرچ به شما برخوردم. عالی بود. خیلی تئوری یاد گرفتم . امیدوارم در تمرین و تولید بتونم کار قابل قبولی داشته باشم. بسیااااار متشکرم.

    1. سلام من ویدیو شما را دانلود کردم و روی تلویزیون هوشمند دیدم. تشکر از آموزش و نکاتی که صادقانه گفتید😀 برای نشر پادکست، سادگی و پخش بدون مشکل پادکست با نت ایران برام مهم هست و من به سراغ اف ام باکس رفتم، یه محیط اجتماعی برای پادکسترها داره، پیشنهاد می کنم شما هم یه سر بزنید آدرسش هست https://www.fmbox.ir/
      تشکر آقای بندری، امیدوارم همیشه موفق باشید و خوش بدرخشید😄

  2. سلام جناب بندری .من با اولین کارگاهتون ۳ ماه پیش آشنا شدم با شما و با دیدنش شروع به پادکست سازی کردم و دومین کارگاهتون خیلی فوق العاده بود و نکات بسیار مهمی رو گفتین و چقدر خوب میشه که باز هم کارگاه بزارین و آموزش بدین چونکه دید و مهارتمون رو میتونه افزایش بده.واقعا این ۲ ساعت آموزش کارگاه دومتون مفید بود و قطعا تازه کارهایی مثل من با دیدنش کلی اطلاعات بدست میارن موفق باشید.

  3. سلام و عرض ادب
    من از این تلاش و فعالیت فرهنگی شما در تهیه پادکستهای مختلف داستانی اثر گذار و غیر داستانی اخلاقی صمیمانه تشکر و قدردانی می‌کنم واقعا یک کار بسیار زیبا مفید و ارزشمند است خصوصا برای مردم کشوریکه که سهم مطالعه بسیار کمی دارند اکثر زمانهای غیر مفید مرا پر کرده و استفاده مطلوبی دارم و علاقمند هستم بتوانم کمک کنم

  4. سلام بر أقای «علی بندری» گرامی.

    با سپاس فراوان از کار گروهی ارزشمندی که آغاز نموده اید. من بیش از ۵۰ سال است که درگیر کتاب نه به گونه مشغله که حتی دغدغه هستم ، پس به ارزش کار جنابعالی و دوستان تان ، تا حد فهم و سوادم واقفم . این فعالیت گروهی و بویژه تسلط شخص شما در گزینش و تلفظ درست واژگان( که درین آشفته بازار خطابه های غرا ! و نشر کتابهای صوتی، بس نادر است) و نیز لحن بیان زیبا مکث های هوشمندانه و مرتبط با حال و هوای موضوع و نیز جمله پردازیهای درست و رعایت ادب در آستان مخاطب، موسیقی دلنواز و … برای امثال اینجانب باعث مباحات و امیدواری به آینده پهلگی (تمدنی) و فرادستی فرهنگی این مرز و بوم است.
    … این کوشش ، در گسترش کتاب «نیوشیدن» و تعمیق فرهنگ پارسی زبانان ستودنی است.

    و اما بعد :
    در اپیزود ۵۳ پادکست، (اجرایی زنده ، در برابر مخاطبین حاضر که به نقل داستان واقعی یک گروه خلافکار در ایالات متحده آمریکا اختصاص دارد)، جمله «کشتیبان را سیاستی دگر آمد» خیلی زیبا بیان کردید. و عبارت یاد شده را احتمالا بدانید که از آقای «قوام السلطنه» است ، آنگاه که برای بار دوم به تشکیل هیئت دولت دعوت شده بود ، و در انتهای اعلامیه پذیرش رسمی اش آمده است.
    و پس از ایشان ، این جمله ورد زبان عامه و اهل سواد شد، غافل از اینکه جناب صدر اعظم یا در آن هنگام حضور ذهن نداشت و یا اینکه «از نخست ، نآموخته بود درست». لیکن چه کنیم که چون تکرار مکرر شد ؛ شد آنچه شد! و غلطی مصطلح که از پس گذر حدود ۶۷ سال ، به گویندگان با سواد و فضلی چون شما نیز دست تطاول دراز کرده است.
    به هر گونه ، حسب تعلق خاطر به اصحاب صدیق و کوشای فرهنگ و ادب و نیز انجام وظیفه، لازم دانستم موضوع را با جنابعالی در میان بگذارم، امیدوارم بدان توجه شود، از پی مسؤلیت پذیری شایانی که در امثال شما ، چشم داشته میشود.

    کا (اما) ، اصل مطلب در یکی از سروده های منوچهری دامغانی است که تقدیم میشود.

    – در وصف خزان و مدح سلطان مسعود غزنوی

    منوچهری «دیوان اشعار » – مسمطات

    «باز دگر باره مهر ماه در آمد
    جشن فریدون آبتین به بر آمد

    عمر خوش دختران رز به سر آمد
    «کشتنیان» را سیاستی دگر آمد»

    …………. و تا پایان سروده

    سراینده ی نازک طبع ، چیدن خوشه های انگور را برای مصرف به هر گونه ، به سر بریدن و کشتن دختران رز تعبیر نموده که خواندنی است.

    ارادتمند – رضا خسروی ۹۹/۰۹/۰۹

  5. پادکست های شما بینظیره ،من هر شب یه قسمت پادکست های شما رو گوش میدم و واقعا از فکر کردن به دغدغه های روزمرم دورم میکنه ,و منو به وسط داستان میکشونه .
    من الان چند ماه توی یه شرکت هستم که به عنوان نویسنده پادکست استخدام شدم ولی شرکتی که توش هستم هیچ ایده ای راجع به پادکست ندارن و تمام وقت از من میخوان مثه متن کتاب یا رادیو بنویسم .
    من از بچهگی نویسندگی میکردم و خیلی دوست دارم ادامه بدم کارم رو میشه راهنمایی کنید منو
    من کجا میتونم این کا رو ادامه بدم آیا تو chanelB برای نویسنده های نو پایی مثل من جایی هست ؟

    1. سلام مظاهری عزیز، من پادکست تولید می‌کنم و قصد دارم گروهی رو تشکیل بدم، اگر موافق هستید در گروه ما مشغول کار باشید خوشحال خواهیم شد

  6. نسل ۴ هیپ هاپ فارسی در جریان ست، توی دنیای پادکست اما تو حکم سروش لشکری رو داری.
    واقعا مفید بود و ممنون که فضا رو برای نسل ۱ پادکستر های فارسی زبان آماده می کنین.

  7. چون توی توضیحات پادکست گذاشتن لینک نمودارهای NPR رو انگار یادتون رفته بود و من دوست داشتم نمودارهارو ببینم، پیداشون کردم. لینکشو اینجا می‌ذارم تا شاید به درد بقیه هم بخوره:
    https://training.npr.org/2016/03/02/understanding-story-structure-in-4-drawings/
    این ویدئو کلاس درسی بود که واقعا بهش نیاز داشتم و از همه مهم‌تر، چقدر سرنخ برای یادگیری‌های بعدی داد. ممنون ازتون.

    1. آقا دمتون گرم، چققققدر دنبال چنین مطالبی بودم. مرسی از انرژی و همت خوبتون. هیچ هم وقتمون تلف نشد.
      اولین باری که صداتون رو شنیدم (من دقیقا به همون سبکی که از قله هرم تعریف کردین با پادکستتون آشنا شدم. دوستی اومد گوگل پادکست رو رو گوشی م نصب کرد و یه اپیزود از پادکست شما رو برام پلی کرد و من پادکست گوش کن شدم!) تصویری از چهره‌تون ساخته بودم که خیلی شبیه خودتون بود فقط کمی گرد و تپل‌تر ؛)

      من برم که پیش نویس متن اپیزود پادکستم رو بازنویسی کنم! ایشالا به زودی ریلیز کنم

  8. سلام و خداقوت
    خیلی خیلی خوب بود این وبینار
    من از گوگل سرچ کردم و تو آپارات دیدم.
    مطمئنم که برای من خیلی مفید بوده.
    واقعا ممنونم از شما و تیم فیدیبو
    موفق باشید و هر روز بیشتر بدرخشید😊🙏🌺

  9. سلام آقای بندری عزیز
    خیلی خیلی کارگاه مفید و روحیه بخشی بود.
    من قبلا از داستان گفتن فراری بودم و اصلا بلد نبودم چطوری مطلب رو داستانی کنم که بعد از دیدن این کارگاه، سرنخ های خوبی به دستم آمد.مخصوصا جایی که گفتین متن باید تصویری باشه و مرحله به مرحله گفته بشه.
    همینطور این نکته که بجای تمرکز روی پایین هرم، به بالا بردن آدمها توی هرم توجه کنیم، کار رو راحت میکنه.
    منتظر کارگاه های بعدی شما هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *