skip to Main Content
غذاها و نوشیدنی‌های مرسوم در مجارستانِ پادکست سریالی آتیلازمان تقریبی مطالعه: ۳ دقیقه

غذاها و نوشیدنی‌های مرسوم در مجارستانِ پادکست سریالی آتیلازمان تقریبی مطالعه: ۳ دقیقه

قصه‌ی آتیلای پادکست چنل‌بی در رومانی و مجارستانی می‌گذره که سنت‌های غذایی ویژه‌ای دارن. ما به واسطه‌ی آتیلا که یه آدم خوش‌گذرون و اهل حاله با بعضی از این سنت‌ها آشنا می‌شیم و اسم یه خوراک‌هایی رو هم می‌شنویم که مختص اون مناطقه. می‌خوایم اینجا یه کم بیشتر مورد این خوراک‌ها حرف بزنیم. گرچه قوت غالب آتیلا ویسکیه و به ویسکی‌رابر مشهور شده اما از غذاها و نوشیدنی‌های دیگه غافل نمی‌‌شده.  

Palinkaپالینکا

آتیلا شب تولدش همراه با یه خوک کامل پالینکا سفارش داد. پالینکا نوشیدنی الکلی مخصوص مجارستانه و سوغاتی این کشور هم محسوب می‌شه. پالینکا با هر میوه‌ای می‌تونه درست شه اما متداول‌تره که با زردآلو، آلو،‌ سیب و گلابی درستش کنن. میوه رو له  می‌کنن، تو ظرف‌های مخصوص نگه می‌دارن و هر روز بهش سر می‌زنن و هم می‌زنن تا تخمیر بشه و بعد تقطیرش می‌کنن. می‌گن قدمت این نوشیدنی به قرون وسطا می‌رسه اما در قرن نوزدهمه که خیلی محبوب می‌شه تا جایی که همپای کارخونه‌‌های آبجوسازی، کارخونه‌های پالینکاسازی مشغول تولید بودن.

Pigپاچه‌ی خوک

پای خوک یا اگه خودمونیش کنیم پاچه‌ی خوک یکی از غذاهای محبوب آتیلا و مجار‌هاست. البته گفتن نداره که مزه‌ش با آبگوشت یا کله‌پاچه‌ای که ما می‌خوریم خیلی متفاوته. این آبگوشت خیلی غلیظ و چسبناکه و چون خیلی نمی‌شه متمدنانه خوردش توصیه اینه که تو جمع‌های خودمونی سرو بشه. البته غذایی نیست که فقط مجارها بخورندش و در نقاط دیگه‌ی دنیا مثل چین هم طرفداران زیادی داره.

Paprikaپاپریکا

پاپریکا ادویه‌ی محبوب مجارهاست طوری که هیچ غذایی رو نمی‌تونن بدون پاپریکا درست کنن و حکم طلا رو براشون داره. تو پادکست سریالی آتیلا هم شنیدیم که اوایل دهه نود به‌خاطراینکه تو پاپریکاها مواد سمی می‌ریختن که رنگش رو قرمزتر کنن،‌ خرید و فروش پاپریکا ممنوع شد. پاپریکا در زبان اسلاوی برای فلفل دلمه‌ای استفاده می‌شه اما برای درست کردن پاپریکا نه تنها از فلفل دلمه‌ای بلکه از فلفل‌های گوشتی قرمز دیگه هم استفاده می‌شه، اونها رو خشک و بعد آسیاب می‌کنن و ریختنش تو انواع و اقسام غذاها و خوراک‌ها جوابه. این ادویه که می‌تونه خیلی ملایم یا خیلی تند باشه، چندسالیه که تو ایران هم محبوب شده و مورد استفاده قرار می‌گیره.

Hungarian Gulashگولاش

اون غذایی که غذای ملی و بومی مجارستان محسوب می‌شه گولاشه که ظاهرا آتیلا میونه‌ای باهاش نداره. گولاش سوپی از گوشت و سبزیجاته که با پاپریکا و ادویه‌های دیگه طعم‌دار می‌شه. قدمتش هم به قرن نهم میلادی برمی‌گرده و اولین آشپزانش چوپان‌ها بودن و برای اینکه در کل سال بتونن گولاش درست کنن گوشت رو خشک می‌کردن. گوشتی که هم می‌تونه از بره باشه هم گوسفند و گاه و خوک. سبزیجاتش هم معمولا سیب‌زمینی، گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ای،‌ پیاز و سیر و این چیزهاست اما به فراخور فصل سبزیجات فصلی هم بهش اضافه می‌شه. اما این غذا در خیلی از کشورهای دیگه‌ی اروپا هم مرسوم و محبوبه و هرجایی به روش خاص خودش درست می‌شه. عکس بالای این مطلب هم منبعش این صفحه است که دستور پخت قدم به قدم گولاش مجارستانی رو داره.

Pig Salamiمراسم سلاخی خوک

مراسمی در ترانسیلوانیا، بعضی روستاهای مجارستان و کرواسی وجود داره که طی اون یک خوک رو سلاخی و بعد کباب می‌کنن و تمام اجزای خوک رو می‌خورن. آتیلا هم همراه دوست‌دخترش در چنین مراسمی شرکت می‌کنه و درحالی که خودش داشته از دیدن مراسم عشق می‌کرده، دوست دخترش از دیدن اون همه خون بالا می‌یاره. مراسم سلاخی خوک که یه مراسم سنتی و دیرینه این‌قدر عجیب غریبه که بالای بعضی از گزارش‌ تصویری‌هایی که ازش در سایت‌های مختلف هست نوشته ۱۸+.

مراسم معمولا یه روز اول صبح در پاییز و زمستون برگزار می‌شه و شرکت‌کنندگان پالینکا به دست دور خوک حلقه می‌زنن. برای قصابی چاقوهای بسیار تیزی لازمه که قسمت‌های مختلف خوک رو جدا کنه و انواع فراورده‌ها ازش تهیه بشه: ژامبون و سوسیس و ژله و چیزهای دیگه. فعالان حقوق حیوانات کل این مراسم رو محکوم می‌کنن و می‌گن برگزاری چنین مراسم‌هایی باید منسوخ بشه. این لینک حاوی تصاویری است که برای همه مناسب نیست و اگر کنجکاو هستید گزارشی است از این مراسم در ترانسیلوانیا.

 

17 نظر
  1. خیلی جالب بود و اطلاعات تکمیلی کاملاً مناسبی بود.
    چیزی که خیلی داستان آتیلا رو برای من جذاب تر کرد اطلاعاتی بود که از حال و هوای اون زمان اروپای شرقی تو داستان بود و کل داستان رو مثل یک فیلم برام ترسیم کرد
    ممنون از علی بندری عزیز و همه تیم چنل بی
    براتو آرزوی موفقیت میکنم

      1. من واقعا لذت بردم از پادکست های سریالی لوسی و آتیلا.دست گروهتون و مخصوصا آقای بندری درد نکنه. جزئیات پادکست ها عالی هستن و این قدر تصویر سازیش خوبه که آدم در داستان غرق میشه. بسیار عالی عالی عالی. مخصوصا صدای اعتیاد آور آقای بندری😅

  2. اخرین وضعیت اتیلا رو اگه تو یوتیوب سرچ کنید ویسکی رابر یه کلیپ میاد که نشون میده تی وی داره با ویسکی رابر سابق مصاحبه میکنه که یه اختراع کرده برای ضد سرقت کردن بانکها و مغازه ها ، اختراعش خیلی جالبه وقتی دزد وارد بانک یا مغازه میشه یه دکمه رو بزنی یه هو یه چیز مثل دود یا بخار که تو دیسکو ها هم هست کل فضا رو تو سه ثانیه پر میکنه که چشم چشم و نمیبینه ….بعد ریاکشن دزدا رو تو دو سه جا نشون میده که سریع پیچیدن به بازی .. خلاصه کار و باره اتیلا سکه است الان

    1. درد جواب شما دوست عزیز “بنده ی خدا” باید بگم، چرا ما ایرانی ها این عادت بد رو پیدا کردیم ک یک سره درحال کوبیدن ایران و بدتر از اون اسلام هستیم، که این کار صد البته ریشه فرهنگی و تبلیغاتی داره
      دوم اینکه معلومه که این مراسم با مراسم عید قربان ما تفاوت داره، کجا ما در مراسم عید قربان، دور هم جمع می شیم و حیوان رو به این طرز فجیع می کُشیم؟ ما روز عید قربان دور هم جمع می شیم و یک دور همی زیبا داریم و اگ کسی بهمون گوشت قربانی هدیه بده، از اون استفاده می کنیم، دیگه هیچ کس نحوه کشته شدن حیوان و خون ریختن رو نمی بینه!
      التماس کمی تفکر
      البته می تونی استدلال بیاری که کُشتن حیوان کار بدی هست ک این حرف هم ی حرف درستی نیست، چون اکثر انسانها، در تمام نقاط جهان گوشت خوار هستند.

  3. مثل همیشه جالب و خواندنی و به درد بخور
    من وقتی متنهایی مثل این رو توی سایتتون هم میخونم، با صدای علی بندری عزیز توی ذهنم میخونمشون.
    ممنون از پادکست عالی و جدابتون.
    پاینده باشید

  4. سلام
    آیا جز جناب علی بندری کسی قادر هست به این رسایی و شیوایی و دلنشینی ، پادکست آتیلا رو تعریف کنه؟ خیلی بعیده . ممنون از همه ی مشارکت کنندگان در تولید پادکست چنل بی و بی پلاس

  5. بسیار عالی من از زمانی که داستان جنتلمن و گوش دادم و اینقدر شبیه سازی شهر واسم قشنگ بود این چنل واسم جذاب شد و این اپیزود هم مثل قبلی ها بسیار جالب بود عاشق با جزییات تغریف کردن هستم

  6. این سریال از برنامه های چنل بی عالی بود… راستش هرچی تعریف کنم و بگم حرفه ای بوده بازم کمه و حق مطلب ادا نمی شه.
    علی بندری در ساخت پادکست بنظرم یه سبک جدید آورده ،سبکی که بنظرم باید اسمش رو گذاشت سبک بندری …
    جوری مخاطب اعتیاد پیدا می کنه به نه تنها صدای گوینده بلکه اسیره نحوه داستان تعریف کردنش هم می شه…
    کارت درسته و این کامنت رو فقط برای خود علی بندری می زارم تا بدونه حداقل یه طرفدار واقعی به کاراش داره اینجا و با قدرت ادامه کاراشو…
    ممنونم از اینکه با پادکست هات لحظات نابی رو برام ساختی…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *