در اکتبر ۲۰۱۰، وقتی آخرین معدنچی از آن جهنم زیرزمینی نجات پیدا کرد، معلم اهل بریستول، دَن موریس (DanMorris)، در لندن مشغول درس دادن بود.
او هم مثل هر فرد دیگری که در این دو ماه اخبار این واقعهی ناگوار را دنبال میکرد، پس از شنیدن خبر رهایی آخرین معدنچی بسیار خوشحال شد. اما این خوشحالی در او علاقهای را برانگیخت که به زودی به یک اشتیاق تبدیل شد و آن جنبهای از این ماجرا بود که لااقل رسانههای بریتانیا خیلی از آن حرفی نمیزدند: اینکه نجاتپیداکردن معدنچیان یک معجزه بود.
هنگامی که خبر رهایی آخرین معدنچی منتشر شد، دَن در متروی لندن بود؛
«من در مترو بودم و جو خوبی بهوجود آمده بود. همه باهم مهربانتر شدند و به هم لبخند میزدند. این اتفاق برای من بسیار جالب بود».
« یک سال بعد کتابی از خاطرات یکی از معدنچیها بهنام خوزه هنریکز (Jose Henriquez) را خواندم. در کتاب بیشتر همان داستانهایی بود که در اخبار میشنیدیم. چیزهایی مثل داستان معدنچیی که همسر و معشوقهاش با هم سر صحنهی نجاتش حاضر شدهبودند. اما این کتاب چیزهای دیگری هم داشت. او درمورد معجزه صحبت کردهبود و اتفاقاتی که دلیل منطقی برای آنها وجود نداشت. همهی آنها، حتی کسانی که مذهبی نبودند، باور داشتند که خدا به نجات آنها کمک کردهاست».
هنریکز در این کتاب از تجربههای مختلفشان در آن روزها صحبت کردهاست. مثلا وقتی که فهمیدند تنها منبع آب آشامیدنیشان آلوده شده و کاری جز دعاکردن از دستشان برنمیآمد و بعد از آن آب آشامیدنی پیدا کردند. اتفاق جالب دیگر، وزش باد خنکی در معدن بود، آنهم وقتیکه یکی از معدنچیها دچار مشکلات تنفسی میشد. معدنچیها راه آب و باد را به امید پیداکردن راه خروج دنبال کردند ولی در انتها بهجز آخر تونل، چیز دیگری نبود.
دن ایمیلی به ناشر کتاب هنریکز نوشت اما تا یک سال جوابی دریافت نکرد. تا اینکه ایمیلی از خود او دریافت کرد که در آن نوشته بود بسیار مشتاق است که او را ببیند و شمارهی تماس خود را برای دن فرستادهبود.
بنابراین، دن بعد از گذشت ۵ سال از آن اتفاق، به شیلی رفت و با خیلی از معدنچیها ملاقات کرد و حتی مصاحبهای با رئیسجمهور شیلی انجام داد.
«در ابتدا معدنچیها خیلی علاقهای به مصاحبه نداشتند چون فکر میکردند من هم مانند باقی خبرنگارها دوباره میخواهم سوالهای تکراری بپرسم. ولی وقتی گفتم من به جنبهی معنوی اتفاقات علاقهمندم، با اشتیاق شروع به صحبت کردند. همه معتقد بودند که اتفاقاتی که در معدن برایشان افتاد، معجزه بود.
فیلم معجزه در معدن (Miracle in the Mine) در ۳۰ نوامبر در بریستول اکران شد و هزینهی بلیطهای آن، به قربانیان حوادث اخیر اختصاص دادهشد.
مترجم: هلیا ثامنی
فکر می کنم داستان گروگان گیری سفرای نفت ایران و عربستان در اجلاس اپک در وین در سال ۱۹۷۵ توسط کارلوس شغال می تونه اپیزود جذابی باشه