Skip to main content

فوریه ۲۰۱۰، یک مامور مخفی اف بی آی در هتل منهتن با یک متخصص فناوری اطلاعات اهل کلمبیا که هدف تحقیقاتی حساس بود، ملاقات کرد. این متخصص آی تی، کریستین رودریگز، به تازگی یک سرویس ویژه را توسعه داده بود: یک سیستم ارتباطی رمزگذاری شده برای خوآکین گوزمان، سلطان مواد مخدر مکزیک.

داستان ال چاپو و فرارهای مکررش از زندان‌ را در اپیزود ۲ چنل‌بی شنیده‌ایم.

مامور مخفی در پوشش یک خلافکار روس به آقای رودریگز گفت علاقه‌مند است سیستم مشابه آن در اختیار داشته باشد. او این طور گفته بود که می‌خواهد مکالمات او با همکارانش از سوی ماموران آمریکا شنود نشود.
به این ترتیب مدت کوتاهی پس از صدور مجوز نفوذ به شبکه مخفی آقای گوزمان توسط اف بی آی، یک عملیات سری قابل توجه آغاز شد و در نهایت حدود ۲۰۰ تماس تلفن دیجیتال از صحبت‌های او با زیردستانش، برنامه‌ریزی برای قاچاق مواد مخدر در حجم زیاد و حتی بحث در مورد پرداخت‌های غیر قانونی به ماموران مکزیک از این طریق به دست آمد. ساعت‌ها مکالمه آشکار آقای گوزمان در مورد جزئی‌ترین مسائل داخلی امپراطوری خود نه تنها شواهد مخربی را علیه او در دادگاه ارائه می‌کند، بلکه یکی از وسیع‌ترین عملیات شنود مکالمات یک متهم جنایی از زمان رئیس بزرگ مافیا، جان گاتی است که مخفیانه در باشگاه ریونایت ضبط شد.
وجود این نقشه و ضبط چندین تماس تلفنی را نخستین بار استفان مارستون، مامور اف بی آی که در اجرای این عملیات همکاری کرده بود، در دادگاه به عنوان شاهد افشا کرد. او به هیئت منصفه گفت این یک گام مهم در راستای وادار کردن آقای گوزمان به همکاری با مقامات آمریکایی است.
در یک عملیات جسورانه که زندگی این مامور را به خطر انداخت، بالاخره سال ۲۰۱۱ مشاور آی تی پس از انتقال سرورهای شبکه از کانادا به هلند، سیستم رمزگذاری مخفی خود را در اختیار اف بی آی گذاشت.
از زمان آغاز محاکمه در ماه نوامبر در دادگاه فدرال منطقه بروکلین، کمابیش شواهدی مانند: تصاویر دوربین‌های نظارتی، دفاتر حسابداری معاملات مواد مخدر و شهادت افراد سابق آقای گوزمان، تامین‌کنندگان و توزیع‌کنندگان ارائه شده است. اما نقشه‌ی نفوذ به سیستم ارتباطات کارتل اولین بار است که فاش می‌شود. نقشه‌ای که با به کارگیری فناوری‌های پیشرفته در روند تعقیب و تجسس اجرا شده است.

ابن تماس‌ها به خودی خود مخرب بودند.
در یکی از سری تماس‌ها از آوریل ۲۰۱۱، آقای گوزمان یکی از افراد خود به نام اورسو ایوان گاستلوم کروز را از مبارزه با پلیس مکزیک منع می‌کند. “پلیسا رو تعقیب نکن” آقای گوزمان او را سرزنش کرده و ادامه می‌دهد “اونا افرادی هستن که کمک‌مون می‌کنن.”
چند دقیقه بعد، زمانی که آقای کروز از بدرفتاری ماموران پلیس شکایت می‌کند، آقای گوزمان او را آرام می‌کند “شما اونا رو یه بار شکست دادین، الان باید از شما اطاعت کنن.” و ادامه می‌دهد “به پلیس‌ها سخت نگیر”
آقای کروز جواب می‌دهد “باشه، ولی شما یادمون دادی که مث گرگ باشیم.”
در یکی دیگر از تماس‌ها، آقای گوزمان با یکی از افراد کارتل با نام مستعار گاتو در مورد رشوه دادن به فرمانده جدید دولت فدرال بحث می‌کند.
آقای گوزمان می‌پرسد “فرمانده وجه ماهیانه‌اش رو دریافت می‌کنه؟”
گاتو می‌گوید “بله، پرداخت ماهیانه انجام می‌شه.”
و در یک لحظه شگفت‌انگیز، گاتو گوشی تلفن را به فرمانده می‌دهد.
در این تماس ضبط شده، آقای گوزمان به فرمانده‌ی جدید توضیح می‌دهد که گاتو از افراد “شرکت” است و از او درخواست می‌کند” مراقبش باش” و اطمینان می‌دهد”ما هر کاری بتونیم برای تو انجام میدیم، می‌تونی روش حساب کنی”
فرمانده پاسخ می‌دهد “شما یک دوست اینجا دارید”


هیئت منصفه قبلا تعدادی از این تماس‌ها را شنیده‌ بودند- اگرچه نمی‌دانستند این تماس‌ها چطور و از کجا ضبط شده‌اند. یک ماه پیش از این دادگاه، دادستان تماس‌هایی را پخش کرد که در آن مذاکره آقای گوزمان با گروه شورشیان چپ‌گرای کلمبیایی در مورد معامله شش تن کوکائین شنیده می‌شد. در این تماس، آقای گوزمان در مورد قیمت‌گذاری چانه‌زنی می‌کرد و اصرار داشت پیش از پرداخت اولیه به مبلغ ۵۰ هزار دلار، یک “تکنسین” از کیفیت محصول اطمینان حاصل کند.

یکی از تامین‌کنندگان کلمبیایی آقای گوزمان، خورخه سیفوانتس، که جوان متخصص آی. تی را به او معرفی کرده بود، در دادگاه شهادت داد آقای رودریگز قول داده بود یک سیستم ارتباطی امن و بی نقص برای رهبر کارتل ترتیب دهد. به گفته آقای مارستون، سیستم او روی VoiP ( یا voice over internet protocol) فعال بود و تنها افراد درون شبکه به آن دسترسی داشتند. طبق اظهارات آقای سیفوانتس، آقای گوزمان قادر بود از طریق وای-فای حتی از مخفیگاه خود در کوه‌های سیرا مادره به این شبکه متصل شود.
آقای مارستون در دادگاه گفت اما ماموران اف بی آی تنها چند روز پس برقراری تماس‌های آقای گوزمان می‌توانستند آن ها را دریافت کنند. از آوریل ۲۰۱۱ تا ژانویه ۲۰۱۲، مقامات آمریکا با همکاری دولت هلند توانستند ۱۵۰۰ مکالمه را ضبط کنند.

نزدیک به دو سال کار مخفیانه ظاهرا عوارض سنگینی برای آقای رودریگز در پی داشته است.
دادستان در جلسه دادگاه شرح داد که چگونه شاهدانی مانند آقای رودریگز به دلیل فشار و استرس کار برای آقای گوزمان از “فروپاشی روانی” رنج برده‌اند. به علاوه آقای گوزمان پس از خروج آقای رودریگز از کارتل، او را به گمان همکاری با ماموران فدرال آمریکا، تحت نظر گرفته‌ بوده‌است.

مترجم: زهرا مدرس

منبع

دیدگاهتان را بنویسید