Skip to main content

سلطان مکزیکی مواد مخدر خواکین الچاپو گوزمن که یک بار با تونل مشهوری از زندان گریخته،‌ حالا می‌خواهد از راه تونل به دادگاهی در منهتن منتقل شود.

ماجرای این فرار مشهور او را پیشتر در اپیزود دوم پادکست شنیدیم. وکلای گوزمن از یک قاضی فدرال در بروکلین خواستند که پرونده‌ی موکلشان به دادگاه منطقه‌ی جنوبی منهتن منتقل شود. چرا که به نظر آنها انتقال این مجرم مواد مخدر از راه تونل زیرزمینی ۱۸۰ متری از محل نگهداری‌اش در زندان مرکزی متروپولیتن در جنوب منهتن به دادگاه منطقه‌ای بسیار راحت‌تر خواهد بود.

در حال حاضر الچاپو را برای رسیدن به دادگاه با یک کاروان موتوری از پل بروکلین منتقل می‌کنند. فرآیند این انتقال شامل بستن پل و همراهی ماشین‌های پلیس نشان‌دار و پلیس مخفی و ماشین‌های زرهی و وسایل نقلیه‌ی اضطراری دیگر می‌شود. انتظار می‌رود دادگاه گوزمن برای رسیدگی به اتهام قاچاق مواد مخدر و اتهاماتی دیگر دست‌ کم چهار ماه طول بکشد. ویلیام پورپورا (William Purpura)‌ یکی از وکلای مدافع خطاب به قاضی فدرال برایان کوگان (Brian Cogan) گفت: «وقتی پل بروکلین را برای بازه‌ی زمانی تا این حد طولانی ببندید، توجه‌ زیادی به آن جلب می‌شود. همه می‌دانیم که وقتی خطوط عبوری یکی از پل‌های دیگر بسته شد چه اتفاقی برای کریس کریستی (Chris Christie) افتاد» اشاره‌ی او به بسته‌شدن خطوط عبور مسیر دسترسی به پل جورج واشنگتن با انگیزه‌های سیاسی در سال ۲۰۱۳ بود، ماجرایی که به بریج‌گیت (مشابه واترگیت) معروف شد.

قاضی کوگان پیش از ردِ بی‌درنگ درخواست تغییر محل دادگاه به کنایه گفت که نمی‌داند وکیل مدافع در مورد چه چیزی صحبت می‌کند. در سال ۲۰۱۶ دو تن از کارمندان فرمانداری به دلیل نقششان در بسته‌شدن خطوط عبور پل به هدف رسوا کردن رقیب سیاسی‌شان در دادگاه محکوم شدند. کریستی ادعا می‌کند که هیچ اطلاعی از این نقشه نداشته‌است.

گوزمن وقتی در سال ۲۰۱۵ برای بار دوم از دست مقامات مکزیکی گریخت شهرتی جهانی پیدا کرد. در آن زمان او از راه گودالی به ابعاد ۶۰ در ۶۰ سانتی‌متر زیر حمام زندانش خود را به تونلی به طول تقریبن سه کیلومتر در زیر زمین رسانده و با استفاده از  موتورسیکلتی که روی ریل بسته شده بود، از آنجا گریخت.

 

در این جلسه‌ی دادگاه، قاضی کوگان همچنین درخواستِ دیگر وکلای مدافع برای حذف نوارهای شنود از روند دادرسی را نیز رد کرد. در این جلسه‌ی دادگاه همچنین وکلای گوزمن شمه‌ای از راهبرد دفاعی‌شان در روند دادرسی را رو کردند. آنها موکلشان را نه رییس خون‌ریز بلکه مردی «رده میانی» در تشکیلات سینالوآ (Sinaloa) معرفی می‌کردند. یکی از وکلای مدافع اداردو بالارزو (Eduardo Balarezo) سعی داشت دادستان‌ها را وادار کند اسامی شاهدینی که ادعا می‌شود شهادت‌هایی به نفع الچاپو داده‌اند را در اختیارش قرار دهند. شهادت‌هایی که در اختیار عموم قرار نگرفته‌اند و ظاهرن گوزمن را از مقام شاه‌مهره‌ی مشهور تشکیلات به یکی از اعضای رده‌ی میانی تنزل مقام می‌دهند. به گفته‌ی این وکیل: «او رهبر این کارتل نبود. او خود نیز دستوراتش را از کس دیگری دریافت می‌کرد.»

گوزمن در بیشتر زمانِ این جلسه‌ی ۳۰ دقیقه‌ای با اشتیاق به همسر زیبایش اما کورنل ایسپورو (Emma Coronel Aispuro) و دخترهای دوقلویشان خیره شده بود.

آقای بالارزو همچنین از قاضی خواست موکلش توسط یک روانپزشک معاینه شود تا از درست بودن دوز داروهای او در مدت زمان بازداشت اطمینان حاصل کند. بالازرو بعد از جلسه‌ گفت: «دوز فعلی این داروها به معنی واقعی کلمه موکلم را در کل طول روز بیهوش می‌کند.» او تاکید کرد که بعضی از این داروها می‌توانند به عوارضی که موکلش در دوران بازداشت از آنها رنج می‌برد مربوط باشند. گوزمن شکایت می‌کند که از زمان استردادش به ایالات متحده در ژانویه ۲۰۱۷ به دلیل شرایط بسیار سخت نگهداری‌اش دچار توهم شنیداری و زوال ذهنی شده است.

اگر الچاپو به جرم ساماندهی قاچاق مواد مخدر به ایالات متحده محکوم شود، ممکن است باقی عمرش را پشت میله‌های زندان بگذراند.

 

ترجمه: بهنام رضاییان مقدم

منبع

 
 

۲ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید